Kerstbomen
Hoe houdt u uw Kerstboom lang mooi?

Acclimatiseren

In de kerstperiode kan het flink koud zijn. Het is dan aan te raden om de boom geleidelijk te laten wennen aan het klimaat in huis. Zet de kerstboom eerst een dag in een koele berging of garage om hem te laten wennen aan de iets hogere temperatuur. Daarna mag hij naar zijn definitieve, nog warmere plaats verhuizen.

Standplaats

Let erop dat de kerstboom niet te dicht bij de verwarming of andere warmtebronnen staat. Anders droogt deze uit en zullen de naalden sneller uitvallen. Ook door tocht en een lage luchtvochtigheid zal de boom sneller uitdrogen. Plaats de boom op een lichte plaats, maar niet direct in de zon.

Water geven

Voordat de kerstboom naar binnen gaat is het verstandig om de boom nat te sproeien. Zo kan de boom extra vocht op nemen en zijn naalden langer kan vast houden. Een kerstboom in pot mag afhankelijk van zijn grootte direct bij het plaatsen enkele liters water krijgen. Geef in de periode dat de boom binnen staat deze dagelijks een halve tot een liter water. Een gezaagde boom kan het best op een easy fix standaard worden gezet. Deze kan gevuld worden met water, zodat de boom vocht op kan nemen. En het naaldverlies wordt beperkt.


EasyFix Kerstboomstandaard

De oplossing voor een kaarsrechtte kerstboom

Wilt u ook uw kerstboom opzetten binnen 5 seconden?
Dan is de EasyFix kerstboomstandaard uw beste oplossing.
De kerstboom word bij aankoop alvast voorgeboort zodat u de kerstboomstandaard alleen maar neer hoeft te zetten en de kerstboom er op dient te plaatsen. Uw kerstboom staat rechter en steviger en door het waterreservoir behoud de kerstboom zijn naalden nog langer en blijft de kerstboom nog langer mooi. Deze standaard kan ieder jaar weer gebruikt worden. Klik voor een filmpje op de volgende link  Easy fix


Floradanica Nordmann

De Floradanica Nordmann heeft de eigenschap binnenshuis lang te kunnen staan zonder naaldverlies. De naalden zijn aan de bovenkant donkergroen. De naalden prikken niet. De dichte en regelmatig gerangschikte takken maken deze boom compact en decoratief.

Deze boom is verkrijgbaar in de  maten 0,5 in pot tot 4 meter gezaagd.


Servische spar (Picea omorika)

De Picea omorika is een slanke kegelvormige boom, die door zijn afhangende takken erg sierlijk is. Deze boom is geschikt voor kleine ruimten. de korte, stompe naalden zijn groen van kleur en aan de onderzijde grijsblauw tot zilverwit. het naaldverlies is minder dan de gewone Picea abies.

Deze boom is verkrijgbaar in de  maten 0,5 tot    2 meter in pot.


Fijnspar (Picea abies)

De Picea abies is de traditionele en meest bekende kerstboom. Hij heeft korte, stugge naalden en groeit kegel vormig.

Deze boom is verkrijgbaar in de  maten 0,5 in pot tot 8 meter gezaagd.